luni, 2 septembrie 2013

Sfânta Cruce

Sfânta Cruce

Se povesteşte că Sfânta Elena, mama Sfântului împărat Constantin cel e, a poruncit să fie făcute săpături pe Muntele Golgota, unde s-au descoperit trei cruci.
 Pentru a afla care este Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul, a fostadusă o femeie bolnavă şi i s-a spus să atingă pe rând crucile. Aceasta a atins prima cruce, apoi pe a doua, iar, când s-a atins şi de a treia cruce s-a vindecat peloc de boala ce o chinuia de multă vreme, în felul acesta, Sfânta Elena a ştiutcare este Craca Mântuitorului şi care sunt cele două cruci pe care au fostrăstigniţi tâlharii.
 Crucea Sfântă se mai păstrează şi astăzi într-o biserică dinIerusalim, săvârşind fără încetare minuni în trupurile şi în sufletele celor ce vinşi se închină în faţa ei cu sinceritate şi cu credinţă."Mântuitorul a ales Crucea, fiindcă astfel se moare cu mâinile întinse. El S-a sfârşit îmbrăţisându-ne. " 

(Sfântul Atanasie cel Mare)

Sfânta Cruce

Se povesteşte că Sfânta Elena, mama Sfântului împărat Constantin cel Mare, a poruncit să fie făcute săpături pe Muntele Golgota, unde s-au descoperit trei cruci.
Pentru a afla care este Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul, a fost adusă o femeie bolnavă şi i s-a spus să atingă pe rând crucile. Aceasta a atins prima cruce, apoi pe a doua, iar, când s-a atins şi de a treia cruce s-a vindecat pe loc de boala ce o chinuia de multă vreme, în felul acesta, Sfânta Elena a ştiut care este Crucea Mântuitorului şi care sunt cele două cruci pe care au fost răstigniţi tâlharii.
Crucea Sfântă se mai păstrează şi astăzi într-o biserică din Ierusalim, săvârşind fără încetare minuni în trupurile şi în sufletele celor ce vin şi se închină în faţa ei cu sinceritate şi cu credinţă."Mântuitorul a ales Crucea, fiindcă astfel se moare cu mâinile întinse. El S-a sfârşit îmbrăţisându-ne. "

(Sfântul Atanasie cel Mare)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu